9 december, 1951
Til lysets ære

Lucia-brød: Lucia-brød: 450 g mel, 125 g margarine, 1/4 l mælk, 20 g gær, 150 g melis, 50 g rosiner, 10 g mandler, lidt finstødt safran. 1 sammenrørt æg til at pensle med.
margarinen smuldres i melet, gæren, udrørt i mælken, tilsættes, sukker, rosiner og de smuttede, hakkede mandler blandes i, og det hele æltes godt og stilles til hævning. Derpå blandes den stødte safran i, brødene formes, som billedet viser, men husk at der først og fremmest skal være en krans til hver person! Når brødene er efterhævet, pensles de med æg og bages 10-15 minutter. – En krans lægges på hver asiet, seks røde “fødselsdags”lys sættes på knappenåle, som stikkes gennem en stjerne af grønt karton. Nogle kristtjørnblade med røde bær anbringes udenom.