Hygiejne
I 50’erne var det stadig ikke unormalt at børnene blev vasket i køkkenvasken. I landbruget sættes hygiejnen for alvor i system.
Hygiejnen har altid været prioriteret og sådan er det også i 50’erne. Dog er køkkenhygiejne ikke det store emne. Der er langt mere fokus på skinnende vinduer, bonede og støvsugede gulve og snehvide lagner. Det er det indtryk man efterlades med, når man læser en årgang af Alt for Damerne (AFD) i starten af 50’erne.
I Huskeråd Nr. 1. som blev bragt i AFD d. 9. januar 1951 kan man læse om Anglo-scots fortræffeligheder. Benytter man dette opvaskemiddel behøver man ikke tørre sin opvask af med viskestykket. Den kan stå og tørre selv i holderen – dette har kunnet betyde bakterievækst på de våde tallerkener.
I køkkenskabe og -skuffer anvendte man hyldepapir, så madvarer og køkkenredskaber ikke skulle stå på ru overflade. hyldepapiret var let at tørre af og kom i et utal af farver og mønstre. Hyldepapir kan stadig købes i dag og anvendes med samme formål som for 70 år siden.
Landbruget
I landbruget fik man sat produktionen i system. Det betød blandt andet, at man begyndte at varmebehandle alt mælk ( pasteurisering er opkaldt efter den franske biolog Louis Pasteur ).
Samtidig kæmpede man hårdt for at få en bedre hygiejne i staldende, hvor fluer udgjorde et stort problem. Og det var ikke for sjovt, for sygdomme som tuberkulose, tyfus og dysenteri var ikke unormale og potentielt dødelige for især børn, syge og gamle. ( Bedre hygiejne. (n.d.) )